Werving en selectie

poppenpoppen

Een goed begin is het halve werk…

Een succesvolle onderneming wordt grotendeels bepaald door zijn menselijke talent. Het zoeken naar mensen met die competenties en ervaringen die bij de cultuur en verwachtingen van uw organisatie passen, dat is ons vak. Vanaf 2005 zijn wij succesvol in selectie  en advisering in leidinggevende en specialistische functies maar ook in banen in het midden- en lager kader. Het adviseren over de geschiktheid van een persoon in uw organisatie, daar zijn wij sterk in!

Wij denken graag met u mee over hoe u de juiste persoon op de juiste plek krijgt. Met behulp van moderne, voor onze populatie gevalideerde instrumenten geven we u een beeld van de sterke punten, ontwikkelpunten, ambities en drijfveren van potentiele kandidaten. Aan de hand van een scan van de cultuur, resultaten en verwachtingen van uw bedrijf kunnen wij bepalen of het talent en de competenties van de professional een juiste match vormt. Een succesvolle match is immers ook een duurzame match!!

Het psychologisch onderzoek

Het psychologisch onderzoek wordt gebruikt om binnen een kort tijdsbestek een indruk te krijgen van de capaciteiten, interesses en voornaamste persoonlijkheidskenmerken van een persoon. Dit gebeurt aan de hand van een capaciteitentest die onder tijdsdruk wordt afgenomen en een aantal persoonlijkheidsvragenlijsten gericht op de persoonlijke (werk)beleving van de kandidaat in kwestie. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit instrument een goede voorspeller is voor het succes van de samenwerking tussen bedrijf en kandidaat, daar het een analyse weergeeft van de sterke en zwakke punten van de kandidaat in relatie tot de bedrijfscultuur en de functie  waarnaar gesolliciteerd wordt.

Wij beschikken over een breed scala aan testen van verschillende internationale uitgevers, aangepast aan de lokale situatie en normen. De onderzoeksresultaten worden in een helder rapport toegelicht met uw specifieke vraag als uitgangspunt. 

Assessment Center

In een assessment center worden praktijksituaties nagebootst waar managers in een bedrijf regelmatig mee geconfronteerd kunnen worden. Samen met het bedrijf wordt een inventarisatie gemaakt van de vaardigheden waarover de toekomstige manager moet beschikken om optimaal te kunnen sturen en beslissen. De kandidaat wordt vervolgens door de psycholoog en daartoe getrainde beoordelaars onderzocht op zijn prestaties tijdens een of meerdere praktijksituaties. De assessment is vooral geschikt bij de selectie van kandidaten voor hogere functies.

Wenst  u meer informatie krijgen over assessments? Belt u dan gerust naar ons kantoor of vraag een vrijblijvende offerte aan met behulp van onderstaand formulier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s