Loopbaanadvies

brug

Loopbaan begeleiding en “upgrading”

Wanneer u in uw huidige loopbaan te weinig uitdaging heeft, uw competenties en beroepsinzichten onvoldoende tot ontplooiing komen, of wanneer u teveel tegenwind ervaart, kan het misschien tijd zijn om naar iets anders op zoek te gaan. Loopbaan begeleiding kan u daarbij helpen.

Wat houdt loopbaanbegeleiding in?

Tijdens een uitgebreide interview wordt uw vraagstelling in kaart gebracht en wordt een inventarisatie van uw carriereverloop gemaakt. Daarbij worden uw wensen, uw dromen en uw valkuilen besproken. Om een helder beeld te krijgen van uw vaardigheden en interesses wordt daarbij een psychologisch onderzoek afgenomen. Gebruik wordt gemaakt van internationaal gevalideerde testen die voor de lokale situatie genormeerd zijn en die daarnaast goed gebruikt kunnen worden om u meer inzicht te geven in uw talenten, kernkwaliteiten, ankerpunten en mogelijkheden aan de hand van uw beroepskeuzerichting.

De resultaten van de gesprekken en het onderzoek worden in een helder adviesrapport toegelicht. Daarnaast wordt een beschrijving gegeven van uw competenties en ten opzichte van uw wensen. Hieruit volgt een advies over het best te volgen traject voor uw persoonlijke situatie.

Misschien wilt u zich in uw huidige functie verder bekwamen of wilt u een nieuwe uitdaging aangaan en doorgroeien. Een hogere of zwaardere functie, of zelfstandig ondernemerschap. Wij helpen u bij het bepalen van de stappen en bieden ondersteuning bij te maken realistische keuzes, zoals scholing. Als u dat wenst stellen wij met u een Persoonlijk Ontwikkel Plan op. Een soort contract met uzelf, of tussen u en uw werkgever. Daarin wordt opgenomen: uw doelstelling, de weg waarlangs deze bereikt wordt, de planning en duur van de uitvoering, de kosten etc.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s