Trainingen

Meestal wordt therapie op één op één basis gegeven. Soms kan het echter zinnig zijn om therapie in groepvorm te geven, bijvoorbeeld door middel van een training. De hieronder beschreven trainingen vinden doorgang bij voldoende aanmeldingen en worden 1-2 keer per jaar gegeven.

images3 Sociale Vaardigheidstraining

Tijdens deze training van 6 bijeenkomsten leren deelnemers technieken om zich op een sociaal vaardige manier te presenteren, naar anderen te luisteren en open over hun gevoelens te praten. Tevens wordt gewerkt aan het versterken van de assertiviteit.  

images7  Faalangsttraining

Faalangst is een vaak voorkomend fenomeen, vooral in situaties waar men van je verwacht dat je moet presteren. Tijdens deze training van 5 bijeenkomsten leren deelnemers technieken om te ontspannen en anders met hun faalangst om te gaan. Tevens wordt gekeken naar eventuele foutieve leerpatronen die de faalangst direct of indirect in stand houdt.

scheiding    Steungroep voor kinderen van gescheiden ouders

Een scheiding is voor een gezin vaak een zeer ingrijpende gebeurtenis, zeker als de ouders dusdanige conflicten hebben dat een normale communicatie niet meer mogelijk is. In deze bijeenkomsten bieden we de kinderen die op dat moment door het proces gaan of die het al meegemaakt hebben maar nog op zoek zijn naar steun en tips om hoe ermee om te gaan de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ondersteunen. Tevens wordt gewerkt aan het versterken van hun zelfvertrouwen en het leren begrijpen dat ondanks dat ze weinig controle kunnen hebben over de gebeurtenissen zij zich op kunnen voorbereiden. Thema’s zoals loyaliteit en schuld komen hierbij ook aan bod.

Coming soon!

Screen Shot 2017-10-28 at 09.39.08

Worstelt uw kind met vragen rondom de eigen seksualiteit? Heeft u vermoedens dat uw kind wellicht homoseksuele gevoelens zou kunnen hebben en wilt u hem of haar hier verder in begeleiden? Heeft uw kind al aangegeven homoseksueel te zijn maar heeft u moeite om dit te accepteren?

Het moment waarop uw kind aangeeft “anders” te zijn is voor velen erg confronterend en moeilijk. Vaak gaat het proces gepaard met gevoelens van verwarring, onzekerheid, ongeloof, afschuw, verdriet, angst of boosheid, zowel voor degene die bezig is met het coming out proces als voor de mensen om de persoon heen. In deze steungroep bieden we informatie en steun aan ouders, andere familieleden of andere betrokkenen rondom het kind, die graag zouden willen leren hoe om te gaan met hun eigen gevoelens rondom het coming out proces van hun dierbare.

Deze groep wordt bij voldoende belangstelling gestart.  

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s